Här kommer receptet på fisksoppan från Linas matkasse (Wennie)
Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette (4 pers)
Sätt på ugnen och värm 300 g baguette enligt anvisning på förpackningen
Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och 2 vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme i ca 3 minuter.
Under tiden, skär 4 tomater i ca 2x2 cm stora bitar. Strimla 125 g salladslök tunt.
Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och vispa sedan ner 1 dl crème fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.
Skär ca 600 g sejfilé i cirka 3x3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder. Servera med nygräddad baguette!
SMAKLIG MÅLTID!!!
Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette (4 pers)
Sätt på ugnen och värm 300 g baguette enligt anvisning på förpackningen
Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och 2 vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme i ca 3 minuter.
Under tiden, skär 4 tomater i ca 2x2 cm stora bitar. Strimla 125 g salladslök tunt.
Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och vispa sedan ner 1 dl crème fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.
Skär ca 600 g sejfilé i cirka 3x3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder. Servera med nygräddad baguette!
SMAKLIG MÅLTID!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar