måndag 11 april 2011

Recept på fisksoppa!

Här kommer receptet på fisksoppan från Linas matkasse (Wennie)

Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette (4 pers)

Sätt på ugnen och värm 300 g baguette enligt anvisning på förpackningen

Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och 2 vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme i ca 3 minuter.

Under tiden, skär 4 tomater i ca 2x2 cm stora bitar. Strimla 125 g salladslök tunt.

Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och vispa sedan ner 1 dl crème fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.

Skär ca 600 g sejfilé i cirka 3x3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder. Servera med nygräddad baguette!

SMAKLIG MÅLTID!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar