måndag 31 januari 2011

Enkel men så god middag!

Till middag blev det korv med rostade rotfrukter och äppelsallad.

Receptet taget från Buffé
För 4 personer
Sätt ugnen på 250C
Skär 600 g potatis i klyftor. Skala och skär 4 morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med 1 msk olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.
Vispa ihop 1 1/2 msk senap med 3 msk olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med 1/2 tsk salt. Skär några snitt i 4 tjocka korvar, tex bratwurst (ca 500 g). Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
Dela, kärna ur och skär 2 äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär 1/2 rödlök i tunna strimlor. rör ihop 1/2 dl fryst, hackad persilja, 2 msk vitvinsvinäger och 1 msk honung i en skål. Blanda ner äpple och lök.
Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senap är gott till.





Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar