lördag 17 december 2011

Godmorgon!


Idag ska vi ut och trängas med alla andra och handla de sista julklapparna så det är gjort.
Sen ikväll ska jag och Anders ut och käka med hans pappa och fru. Nathaniel är hos Nejde och Valencia ska vara hos morfar och Agnes.

Igår gjorde jag en sån god grönsaksgratäng att jag måste dela med mig av den till er. Till det hade jag kassler till men man kan ta vadsomhelst.

Gratäng med aubergine & zucchini, 4 portioner
1 aubergine (ca 350 g)
1 zucchini (450 g)
olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 cream cheese
1 dl grädde
1+1 dl riven ost
oregano
smör att steka i
salt & svartpeppar
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär aubergine och zucchini i skivor, en halv centimeter ungefär, och fördela dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla skivorna med lite olivolja, salta och peppra lätt, och sätt in i ugnen i 25 minuter medan du fortsätter med resten.
  • Skala löken och vitlöksklyftorna. Dela löken i två och skär i strimlor. Hacka vitlöken fint.
  • Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme. Löken ska bli genomskinlig, det tar kanske tio minuter.
  • Blanda cream cheese, grädde och en deciliter av osten i en skål. Salta och peppra en aning.
  • Smörj en liten eldfast form och täck botten med en blandning av aubergine och zucchini. Strö över lök och bred ut lite av oströran ovanpå. Fortsätt att varva aubergine, zucchini, lök och oströra så långt det räcker. Se till att ha lite oströra kvar att lägga på toppen.
  • Avslutningsvis, strö den sista decilitern ost över gratängen, smula över lite torkad oregano och grädda i 30–40 minuter.
SMAKLIG MÅLTID!!!!

Nu ska vi göra oss klara så vi kommer iväg och hinner göra allt vi ska göra idag.
Ha en bra dag alla!

Kram!

2 kommentarer:

  1. Den kät ju god, ska kanske testa nån dag, välkommen tillbaka förresten. Ha en bra dag i trängseln, bon apitite i kväll. Mamsen

    SvaraRadera